Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A haláltalizmán 151-200

 151.

Bámulnak rád, és nem tudhatod, hogy reagálnak majd mutogatásodra, sőt az sem biztos, hogy egyáltalán megértenek. Mit teszel?


Adsz nekik egy kis szárított húst, ha van még

nálad?                                      Lapozz a 133-ra.

Odaadod a rubinkövet, ha nálad

van?                                        Lapozz a 122-re.

Megtámadod őket?                  Lapozz a 172-re.

 

152.

Az őrjárat Kapitánya rád parancsol, hogy add át a kardodat, és ülj fel Elvira mögé a lóra. Az egyik fiatalabb nőre mutat. Ha engedelmeskedsz neki - lapozz a 155- re, ha nem - lapozz a 142-re.

 

153.

Rémülten veszed észre, hogy a lábad kilóg a függöny mögül. Amilyen gyorsan csak tudod, visszahúzod, de a léptek zaja épp előtted hal el. Női hang szólal meg: - Á! A patkány, egy ezüstért hal meg! - A függönyön keresztül a hasadba döfi a kardját. Pillanatokon belül meghalsz. Lapozz a 109-re.

 

154.

Napkeletkor újra nekiindulsz a síkságnak. A Talizmán óráról órára nehezebb. Rádöbbensz, hogy ez nem jelenthet mást, csak a Halál szolgálnak jelenlétét. Ha újból megvizsgálod - lapozz a 138-ra. Ha inkább rejtve tartod, nehogy az csalja ide őket - lapozz a 127-re.

 

155.

Elvira segít felülni. Egyáltalán nem látszik boldognak, hogy meg kell osztania veled a lovát. Csöndben lovagoltok keresztül a síkságon. Vesztesz 2 ÜGYESSÉG pontot, amíg nem teszel szert egy másik kardra. Lapozz a 257-re.

 156.

Kiérsz a Hét Bűn utcájára és nemsokára megtalálod a Vörös Sárkány Fogadót. Lépcső vezet lefelé, és a füstös homályból rekedt nevetés hallatszik. Lemész és elindulsz arra, ahol egy kevéske fényt látsz. A székeket és asztalokat kikerülve a söntéspulthoz mész, amely mögött a jól megtermett fogadás áll. Nálad van a réztigris amulett? Ha igen, lapozz a 11-re. Ha nincs, lapozz a 3-ra.

 

 

157.

Letérdelsz a hívők közé. Egy aranyserleget adnak körbe, és a gyülekezet minden tagja iszik belőle. A szomszédod is jóízűt húz belőle, majd hozzád fordul. Az arca viaszfehér, de a szeme karmazsinvörös a vértől. Hosszú, hegyes szemfogairól vér csöpög. Feléd nyújtja a kupát, és neked is innod kell belőle. Emberi vér van benne, amit a Halál megátkozott. Megalvad a gyomrodban és ettől émelygés fog el. Vesztesz 4 ÉLETERŐ pontot. Ha még életben vagy, látod, hogy a kísértetek Somnusszal elindulnak a belső szentélybe, és a gyülekezet szétszéled. Sikerül észrevétlenül kijutnod az utcára, és a fekete köpenyt elhajítva nekiindulsz, hogy megkeresd a Tolvajok Klánját. Lapozz a 83-ra.

 


158.

Megkéred a tudósokat, hogy használják a varázserejüket. - Úgy látszik, itt valami nincs rendben - morogja Moreau bűntudattal. A varázslat nem működik. Szemed sarkából Ugyan látod, amint különböző mozdulatokat tesz, mintha varázsolna, de nem tud hatni a fenevadra. Meg kell küzdened vele életre-halálra. Lapozz vissza arra a pontra, amelyikről jöttél. Többször nem kérhetsz segítséget!

 

159.

Átvágsz a sűrű bozóton, áttörsz a dombon a másik oldalon elterülő sűrű erdő felé, ahol egy nyugatra vezető ösvényre találsz. Elég gyorsan haladsz, míg az egyik kanyar után meg nem pillantasz egy hatalmas, barna pikkelyes, nyolclábú hüllőt, amint épp a napon sütkérezik. Állkapcsa tele van tűhegyes fogakkal. Alszik. Ha el akarsz osonni mellette anélkül, hogy felébresztenéd: Tedd próbára a SZERENCSÉDET! Ha SZERENCSÉD van - lapozz a 267-re. Ha nincs SZERENCSÉD - lapozz a 135-re. Ha inkább nem kockáztatsz és átvágsz a sűrű bozóton, hogy kikerüld - lapozz a 384-re.

 


160.

Olyan kardot választasz, amelyik jól áll a kezedben. Szépen megmunkált fegyver, hasonló azokhoz, amilyeneket a harcosnők viselnek. Ha elvették a kardodat, visszakapsz 2 ÜGYESSÉG pontot. Fizetsz és távozol. Lapozz a 104-re.

 

 

161.

Mielőtt a vízbe mártanád a karodat, észreveszed, hogy a fűzről lecsöpögő nedv begyógyított egy kis karcolást a csuklódon. Rájössz, hogy gyógyító ereje van és úgy határozol, hogy gyűjtesz még belőle. Egy alkalommal, amikor úgy gondolod, hogy a legnagyobb szükséged van rá, felhasználhatod a Fűz Nedvét, és az 4 ÉLETERŐ pontot fog visszaadni neked. Elindulsz és úgy döntesz, hogy követed a kis folyót nyugat felé, a völgyön át. Lapozz a 39-re.

 


162.

- Mi a Halál papjai vagyunk - szól az egyik alak. - Azért jöttünk, ami a miénk! - Lefogják a kezedet és megmotoznak. A vezérük leszakítja a nyakadból a Talizmánt. - Megvan, testvéreim, megvan! - kiáltja diadalmasan. - Most már Urunk elfoglalhatja királyságát! - Hangosan örvendeznek, s nem veszik észre a közelgő lovascsapatot. - Állj, senki ne mozduljon! - hallatszik egy női hang. Az Őrség az. Az egyik pap gonosz kántálásba kezd. Látod, amint félelem söpör végig a nőkön és lovaikon. Némelyek nem tudják irányítani a lovukat, mások menekülnek, de a legbátrabbak hangos csatakiáltással a papokra rontanak. A támadás váratlanul éri őket. Néhányan a földre rogynak, másoknak sikerül olyan csendben elmenekülni, ahogy jöttek. A Talizmán a földre hullik, viselője menekülne, de hátulról halálos csapás éri - lefejezték. Az egyik őr veszi fel a Talizmánt és közli, hogy elviszi Fell-Kyrinla templomába. Megsarkantyúzzák lovaikat és elvágtatnak. Elvesztetted a Talizmánt! Keserűen szitkozódva fogadkozol: hogy ha innen kiszabadulsz, addig nem nyugszol, míg vissza nem szerezted. Lapozz a 128-ra.

 

 

163.

Biztonságban földet érsz a tolvajok mellett. A Sebhelyes meglepetten néz rád. - Véresszívű? - kérdezi. - Elesett, ti hitszegő kutyák! - válaszolod kardot rántva. Jemmy, a Patkány elmenekül a


háztetőkön át. Lord Min a Sebhelyesre néz és vállat von. - Én nem küzdök meg Hawkana legyőzőjével - mondja. Belendülnek az eresz alá és bemásznak egy nyitott ablakon, mint a pókok. Nem kívánod utánuk csinálni ezt a mutatványt, inkább visszamész a biztonságos házhoz a tetőkön át, s ott mászol le az utcára. Egy kicsit megállsz, hogy kifújd magad, mielőtt magad mögött hagynád a várost. Lapozz a 235-re.

 

 

164.

Az egyik rémálomszerű ló fejére sújtasz a fáklyával. A láng megremeg, de ezeket a közönséges tűz nem zavarja. A lovasok megsarkantyúzzák lovaikat, és rád támadnak. Csapásaik alatt úgy érzed, mintha életerődet szívnák el. Te is olyanná válsz, mint ők, örök árnyéklétre vagy kárhoztatva.

 


165.

Ahogy a sisak felé mész, a hivők utat adnak. Arcodat elrejted a fekete köpeny csuklyájában. A sisak, amely összefont ezüstpántokból készült, egy kis asztalkán hever. A fejedre teszed, és máris az utcán találod magad. A sisaktól gyorsabbak lettek a gondolataid és a reakcióid. Nyersz 1 ÜGYESSÉG pontot. A Halál Papjai valószínűleg azért használják a sisakot, hogy észrevétlenül tudjanak ki-be járni a templomból. Szerencsésnek érzed magad, hogy ezt is túlélted. A Tolvajok Klánjának keresésére indulsz. Lapozz a 83-ra.

 

 

166.

Vidáman mosolyogva érdeklődik Wodeman felől. Elmeséled neki, mi történt a Szent Ligetben. - Akkor téged szívesen látunk a templomban. Én Lillantha vagyok, Mindenek Anyjának, az Élet Forrásának Papnője. Éppen imádkozni indultam. Elkísérnél? Ha elkíséred - lapozz a 117-re. Ha elutasítod és azt mondod, hogy neked a magad útját kell járnod - lapozz a 130-ra.

 


167.

A szemük összeszűkül és hirtelen szörnyű fájdalom nyilall a vesédbe. Az egyik tolvaj mögéd lopózott és hátulról megkéselt. Veszítesz 6 ÉLETERŐ pontot! Ha még életben vagy, megperdülsz és a söntéspulthoz hátrálsz. Egy inas, fiatal tolvajt látsz, kezében a te véredtől csöpögő tőrrel. A tolvajok közelebb jönnek, de te hátadat a söntéspultnak veted, így csak hárman támadhatnak rád. Mindhármukkal egyszerre kell megküzdened.

 

                        ÜGYESSÉG                 ÉLETERŐ

Orvtámadó                    6                                  6

Sebhelyes                    7                                  9

Második Orgyilkos        7                                  8

 

Ha megölted az Orvtámadót, és a Sebhelyes ÉLETEREJÉT 5-re vagy az alá csökkentetted - lapozz a 259-re!

 

 

168.

Amint megérinted az ajtót, a Kígyó életre kel. Villámgyorsan támad, méregfogát a nyakadba mélyeszti. A mérge halálos. Küszködsz, a véred forr, de megbénulsz, még lélegezni sem tudsz. Megfulladsz. Lapozz a 43-ra.

 169.

Az újonnan jövők belépnek a Vörös Sárkány fogadóba. Az egyik egy nagyon magas, inas férfi, hátán fekete köpeny. Az egyetlen színfolt rajta a göndör, szalmaszőke haja. A másik egy csinos fiatal nő, aki furcsa vértezetet visel. A csapos morog valamit a bajsza alatt, aztán mosolyt erőket az arcára. - Tyucsev, Kasszandra! Isten hozott benneteket! - kiáltja alázatosan. A tolvajok átülnek az asztalodtól egy másikhoz. Tyucsev a söntéspulthoz lép és italt rendel. Kasszandra leül veled szemben az asztalodhoz. Figyelemre sem méltat; Tyucsev mellételepszik az itallal. Mit teszel?

 

Nem szólsz semmit?                 Lapozz a 2-re.

Felállsz és kimész?                   Lapozz a 363-ra.

Bemutatkozol?                         Lapozz a 374-re.

 

170.

A Sárkány fölemeli a fejét. - Üdvözöllek, halandó. - Beszél! A hangja lágy és selymes, minta méz. Úgy tűnik, mintha mosolyogna és úgy érzed, barátságos hozzád. - Isten hozott a barlangomban! Keresel valamit? Segíthetek? - Ha barátkozni próbálsz a Sárkánnyal - lapozz a 317-re. Ha közlöd vele, hogy nálad van a Talizmán és át kell jutnod vele a kapun - lapozz a 356-ra.

 


171.

Míg Tyucsev kardot ránt, Thaum rád mutat. Ujjából színes tűzgolyó száll feléd. Ha megpróbálod elkerülni a tűzgolyót és ráveted magad Tyucsevre - lapozz a 244-re. Ha nem mozdulsz - lapozz a 225-re.

 

172.

Leszegik a fejüket és rád rontanak. Kettőt megsebzel közülük, de aztán egyikük felöklel az agyaraival. Hatalmas lendülete ledönt a lábadról, és hanyatt esel. Vesztesz 2 ÉLETERŐ pontot! Ha még élsz, lefognak és a falujukba hurcolnak. Lapozz a 365-re.

 

 

173.

- Lehetetlen! - csattan fel a Kapitány. - Az Ormok Szürkecéhektől nyugatra fekszenek, tehát te feléjük mész és nem felőlük jössz. Le vagy tartóztatva! Lapozz a 152-re.

 


174.

A Kísértet és pokoli hátaslova eltűnnek a szélben. Lehet, hogy csak a szél játéka, de mintha kísérteties, suttogó hangot hallanál. - Még visszatérünk! A Talizmánt újra könnyűnek érzed. Megkönnyebbülten térsz nyugovóra. Mikor felébredsz, sokkal jobban érzed magad. Nyersz 2 ÉLETERŐ pontot és egy híján visszakapod az összes ÜGYESSÉG pontodat, amelyeket a Kísértettel folytatott harc közben vesztettél el. Lapozz a 154-re.

 

 

175.

Utolsó csapásod nem ütközik ellenállásba. A szürke köpeny a földre hullik. Minden csendes, csak a szél süvít. Megpihensz és lassan kihevered a megrázkódtatást. Ha vesztettél ÜGYESSÉG pontot, egy híján mindet visszakapod. Óvatosan továbbindulsz az Ezüst utca felé. Lapozz a 85-re.

 

176.

A vérszomjas szörny a földre zuhan, vér és zöldes nyálka szivárog belőle. Kiontott beleinek bűze émelyítő. A tudósokat lesújtja teremtményük halála, de segítenek neked kimászni a veremből. - Sajnálom - mondja Moreau -‚ a varázslatom nem sikerült. Milyen kár, hogy meg kellett ölnöd. - Megcsóválod a fejedet, hogy milyen bolondok, és


kéred az aranyat. Poloniusz elkezd kutatni a ruhája zsebeiben és redőiben, majd arcán aggódó kifejezés jelenik meg. Már éppen mentegetőzne, de meglátja egyre növő haragodat, és végül fizetségként egy tekercset kínál fel. A tekercsen a Gyötrelmes Végzet Varázslata van, amit egyszer használhatsz fel. Elfogadod és a Tudós háza felé indulsz. Lapozz a 273-ra.

 

177.

Magasba emelt karddal rohansz a Druidára. Mielőtt megtámadnád, leesik az állad a csodálkozástól. Ahol az előbb még egy ember állt tölgybottal a kezében, most egy pacsirtát látsz. Élesen csipogva köröz a fejed fölött, aztán elszáll. Néhány perc múlva újra fölötted van, mintha a figyelmet akarná felhívni rád, de az is lehet, hogy mindjárt rád támad. Ha elmész, lapozz a 187-re. Ha inkább elbújsz, lapozz a 147-re.

 

178.

- Hinned kell nekem - szól a Sárkány. - Ha nem hiszel, meghalsz, amikor megpróbálsz átlépni a kapun, és én nem vihetem át a Talizmánt. - Mézédes hangja egyre jobban elbájol. Tedd próbára a SZERENCSÉDET! Ha SZERENCSÉD van - lapozz a 129-re. Ha nincs SZERENCSÉD - lapozz a 118-ra.

 

179.

Gyorsan átadod a Talizmánt a Halál csontváz követének. Ahogy megkapja, látod, hogy átkozott erőt ment belőle. - Te ostoba - mondja gúnyosan. Mély hangja gyűlölettől zeng. Bámulatos gyorsasággal hozzád érinti a Talizmánt. Mintha csak maga a Halál érintett volna meg, a szíved nem ver

többé. Semmi sem menthet meg. Küldetésednek itt vége!

 

180.

Négyesével szeded a lépcsőket. Mikor egy újabb fordulóhoz érsz, lentről léptek zaját hallod. Hirtelen ötlettel egy függöny mögé bújsz. Tedd próbára a SZERENCSÉDET. Ha SZERENCSÉD van - lapozz a 140-re. Ha nincs SZERENCSÉD - lapozz a 153-ra.

 

181.

A gyilkos megadja magát. Most már bizonyos tisztelettel és csodálattal néznek rád. A csapos igyekszik, hogy ne csináljon nagy ügyet a dologból és így szól: - Igazán nagy harcos vagy, még Tyucsev is emberére akadna benned! - Elmond neked egy történetet Heimdolról, a Hatalmasról. Szavaiból úgy tűnik, hogy Heimdol volt az egyik legerősebb és legkellemetlenebb alak, aki valaha is sört vedelt a Vörös Sárkányban. Egy napon jött egy Tyucsev nevű idegen és elfogadta a kihívást egy szkandermérkőzésre. Heimdol életében először veszített. Dúlt-fúlt és szörnyű bosszút esküdött. Néhány nap múlva Tyucsev visszatért, szándékosan belekötött Heimdolba és két barátjába. A harc elkerülhetetlen volt. Tyucsev mindannyiukat megölte és monogramját Heimdol homlokába karcolta. - Anarchilban, az őrült káosz Istenében hisz. Azóta senki sem mert kikezdeni vele, pedig ide csupa tolvaj és gyilkos jár. Ha rá akarsz kérdezni, hol van a Tolvajok Klánja - lapozz a 210-re. Ha inkább a gyilkosok segítségét kéred valamilyen megoldásra váró ügyedben - lapozz a 223-ra.

 182.

- Mi tudósok vagyunk - mondja Moreau izgatottan. - Kutatási területünk a bonctan. Sebészet és mágia segítségével új életformákat hozunk létre. Várj csak, azonnal meglátod a teremtményünket. - Egy melegházba visznek, amelynek a közepén mély gödröt látsz. A verem tetején körben lefelé mutató hegyes végű karók sorakoznak. Leeresztenek egy létrát és mindnyájan lemásztok. A gödör oldalában, egy rácsos ketrecben szörnyű látvány fogad. A tudósok teremtménye egy hatalmas fenevad. A teste olyan, mint egy óriási svábbogáré, melyből hat kéz nyúlik ki láb gyanánt. A teremtménynek két feje van, egyik a másik alatt. A fölső egy krokodilfej, az alsó egy ogre bibircsókos feje . - Hát nem gyönyörű a kislány? - kérdi Moreau. - Egy bátor harcosra lenne szükségünk, aki kipróbálná - szólal meg Poloniusz. - Ugyanis harci állatként akarjuk használni. De ne aggódj, abban a pillanatban, ahogy bántani próbál, Poloniusz egy különleges varázslattal elaltatja. Az ogre fej, amely határozottan hímneműnek látszik, felordít és nyáladzani kezd. Ha azt mondód: - Köszönöm, de én ezzel nem harcolok - és otthagyod őket - lapozz a 201-re. Ha azt válaszolod: - Ez érdekesnek ígérkezik - és fölkészülsz a harcra - lapozz a 189-re.

 


183.

A Kereskedő soron jobbra fordulsz és továbbmész egy ideig, míg megtalálod a csatornanyílást. Mikor odaérsz, körülnézel, nem figyel-e valaki, és leugrasz. Bokáig állsz a sárban. Elindulsz a széles csatornában, míg végül egy kerek ajtót pillantasz meg a baloldali falban. Tedd próbára a SZERENCSÉDET! Ha SZERENCSÉD van-lapozz a 238-ra. Ha nincs SZERENCSÉD - lapozz a 205-re.

 

184.

A kör alakú kőpilléren a következő felirat olvasható:

 

Az első ajtón a kép mögött

vár az, amiért az életedet kockáztatod.

 

Ahogy megpróbálod kibogarászni, vajon mit is jelenthet ez, egy kis víztócsa gyűlik Össze a lábadnál. Épp akkor nézel fel, amikor a mennyezet kettéhasad és hatalmas víztömeg zúdul rád. Előreugrasz, mert egy kőtábla nagy csikorgások közepette kezdi elzárni a kijáratot. Egyetlen reményed, hogy sikerül kiugranod az egyre keskenyedő résen át. Dobi két kockával! Ha a kapott összeg kevesebb vagy ugyanannyi, mint ÜGYESSÉG pontjaid száma - lapozz a 103-ra. Ha a kapott összeg nagyobb, mint az ÜGYESSÉG pontjaid száma - lapozz a 215-re.

 


185.

Hirtelen vakító napfényben állsz, egy hatalmas szakadék szélén. Rájössz, hogy biztos ez az a Hasadék, amelyről a Keresztesek beszéltek neked. A sziklás talaj megfeketedett és megrepedezett, tele van gödrökkel és vermekkel. A szakadékból bűzös párák szállnak fel. Nyugatra sűrű, zöld erdővel borított dombokat látsz! Néhány száz méterre jobbra kezdődik az erdő sávja. Rájössz, hogy Szürkecéhekbe a dombokon át kell menned - de melyik utat választod? Ha keresztülmész az erdőn - lapozz a 256-ra. Ha inkább egyenesen nekivágsz a nyílt vidéknek, lapozz a 134-re.

 

 

186.

Kilépsz az épületből és továbbmész a Könyves sétányon. Az utcák kihaltak, a városnak ezen a felén kevés a fény. Egy fogadó hívogató lámpája után kutatsz. Hirtelen egy csapda acéltüskéi csattannak a lábadon és a húsodba marnak. Veszítesz 2 ÉLETERŐ pontot! Mindenfelől homályos árnyalakok lépnek melléd. Arcuk beteges sápadtsággal világit a hold fényében. Fekete köpenyt viselnek, amit a nyakukon zsugorított emberi koponyák fognak össze. Nálad van a Haláltalizmán? Ha igen, lapozz a 162-re. Ha nincs - lapozz a 150-re.

 


187.

Dühöngve mész el a tisztásról, mert nem kellett volna a Druidát megharagítanod azzal, hogy továbbra is a Szent Ligetben maradsz. Lapozz a 159-re.

 

 

188.

A templom végében lévő utcai ajtó felé rohansz. Somnus meglát és rád mutat. - Halj meg - suttogja. - Hatalmas, sötét alak jelenik meg előtted; kezében nagy, fekete kard. Fekete árnyékszárnyai vannak, és sisakján, amely elrejti a vonásait, fehér taréjt visel. A szíved vadul kalapálni kezd, aztán megáll. A Halál Angyalának puszta látványa is elég volt, hogy elpusztulj. A Halál Völgyének sivár tájain fogsz vándorolni az idők végezetéig.

 


189.

- Kitűnő, kitűnő - lelkendezik Moreau. - Felmásznak a létrán és felhúzzák maguk mögött. A ketrec rácsai hatalmas csattanással vágódnak a padlóhoz. A fenevad feléd indul, hogy elfogyasszon vacsorára. Meg kell küzdened a Szörnyszülöttel. A tudások viasztáblákat vesznek elő és jegyzeteket készítenek.

 

Szörnyszülött      ÜGYESSÉG 12     ÉLETERŐ 8

 

Bármikor segítséget kérhetsz. Ha kérsz, jegyezd meg ennek a lépésnek a számát és lapozz a 158-ra. Ha segítség nélkül legyőzöd, lapozz a 176-ra.

 

 

190.

Miután letetted a fegyvereidet, a Sárkány a kapuhoz kísér. A kapu előtt megszólal. - Ti emberek olyan hiszékenyek vagytok. - Azzal rád veti magát és cafatokra tép. Lapozz a 43-ra.

 


191.

A Kapitány bólint és azt mondja: - Mi elviszünk Szürkecéhekbe, biztonságban leszel. Itt az ingoványon sok az útonálló. Talán ülj föl ide Elvira mögé. - Az egyik fiatalabb nőre mutat. Megköszönöd, felsegítenek a lóra és örülsz, hogy végre nem kell gyalogolnod. Elvira nem látszik túl boldognak, hogy meg kell osztania veled a lovát. Csendben lovagoltok Szürkecéhek felé. Lapozz a 268-ra.

 

 

192.

Végre eléred a fennsík tetejét. Fájós lábaid már-már elfelejtettek vízszintes talajon járni. A növényzet buja, mintha csak trópusi esőerdőben járnál, a ruháid a verejtéktől nedvesen tapadnak rád. Megállsz, s egy skarlátvörös papagáj rikácsolását hallgatod, amikor egy csapat Disznóember lép ki eléd a sűrűből. Szőrösek, a színük kékeszöld, fejük akár egy vaddisznóé. Ha szólsz nekik, hogy nem bántod őket - lapozz a 151-re. Ha rájuk támadsz - lapozz a 172-re.

 


193.

Egyre gyengébb vagy. Rájössz, hogy közel a vég. Hirtelen vakító fényesség állítja meg a Halállovas támadását. Legnagyobb meglepetésedre a Keresztes Lovag áll előtted, ezüstösen csillogó glória övezi. A Halállovag hátrahőköl, arcát eltakarja a kezével. A Lovag Szent Kardja egyetlen suhintásával kettészeli a Halállovagot. Amilyen hirtelen jött, a Keresztes Lovag olyan gyorsan el is tűnik. Támadódnak nyoma sincs, de a Szent Kard itt maradt, halványan dereng a szalma közt. Fölemeled és rádöbbensz, hogy ezt neked szánták a Halál elleni küzdelemhez. Amint megérinted, sebeid varázslatosan begyógyulnak. Nyersz 6 ÉLETERŐ pontot! Amikor a Szent Kardot használod, mindig kapsz 1 ÜGYESSÉG pontot is. Lapozz a 121-re.

 

 

194.

Kardodat a hátába mélyeszted. Halála előtt egy utolsó sikolyt hallat. Lord Min, egy apró termetű, fürge fiatalember szólal meg mögötted: - Ez meggondolatlanság volt. Ezért mindnyájan rajtaveszthetünk. Most aztán futás! - Lapozz a 283-ra.

 195.

Folytatod az utat a Macskakő sétányon, majd befordulsz egy-két mellékutcán. Egy közeli ablakból hirtelen egy test repül az utcára. Üvegszilánkok záporoznak mindenfelé, de te sértetlen maradsz. Ahogy közelebb lépsz, egy ember megcsonkított hulláját látod: fekete köntös van rajta, amelyet különös minták díszítenek. Felpattan a ház ajtaja és egy ezüstruhás ember kiáltozva rohan az utcára, az ő köntösét fekete furcsa minták ékesítik. - Menekülj! Fuss, ha kedves az életed! - ordítja, aztán eltűnik a szemed elől. - A nyitott ajtóban egy szörnyalak jelenik meg. Démoni üvöltéssel indul feléd. Három méter magas, a feje és a hátsó lábai olyanok, mint a rénszarvaséi. Puffadt, emberszerű testét kék és szürke foltok borítják. A lélegzete jégkristályokká dermed. Rád mutat, ujja nyomán jeges zuhany borít el. A hideg majdnem megbénít - vesztesz 3 ÉLETERŐ pontot. Ha még élsz, a Démon erős mancsaival rád támad. Meg kell küzdened vele!

 

Jégdémon         ÜGYESSÉG 8      ÉLETERŐ 10

 

Ha legyőzted, lapozz a 61-re.

 

196.

A Tudós egy kis különszobát mutat, amely olvasóasztalokkal van tele. Néhánynál ülnek is; öregek, fiatalok, mindannyian történelem szakos hallgatók. Széles gesztussal az egyik falra mutat, amelynél könyvespolcok sorakoznak; mindegyik tele van tekercsekkel és agyagtáblákkal. Egy több tekercsből álló művet választasz: Nyleve művét, a címe


Szürkecéhekbeli látogatások. A történet egy könnyelmű ifjú nemesről szól, aki nem használta ki a Tudás Céhei által kínált tanulmányi lehetőségeket. Sok érdekes dolgot megtudsz a városról. Minden hatalom a vallásos rendek kezében van. Meglepődsz, amikor azt olvasod, hogy Vagarnak, a tolvajok, hitszegők és gyilkosok Istenének van a legtöbb híve a városban. De a Halálnak is van itt temploma. Szürkecéhek már nem az a nyugodt hely, ami valaha volt. A várost védő fegyveres erőknek két csoportja van; az egyik a harcosnőké, akik a gonosz istennő, Fell-Kyrinla követői, a másik Minden Anyjának híveiből kerül ki. Szürkecéhek a Járóföld nevű nagy síkság szélén fekszik. Ez csak egy város a sok közül, amelyek a világnak ezen a táján találhatók. Miközben azon meditálsz, vajon eljutsz-e valaha is Végzetvégbe vagy a Felsejlő Ormokhoz, a többi tanuló egymás után távozik. Mikor felnézel, látod, hogy odakint már besötétedett. Gyorsan felállsz és elindulsz, hogy éjszakára szállást keress. Lapozz a 186-ra.

 

197.

Hirtelen a Kapitány hangja harsan fel mögötted; - Vigyázzatok! Rajtaütés! Hasra! - Nyílvessző süvítését hallod. Elvira lebukik előtted. Ha te is lehasalsz - lapozz a 240-re. Ha vársz, mi történik, lapozz a 224-re.

 


198.

- A vadonon át jöttél? Nem találkoztál véletlenül egy emberrel, aki az enyémhez hasonló zöld köntöst visel? A kezében tölgyfa bot van, a fején fagyöngy koszorú. Nem mondta meg a nevét? Mit válaszolsz?

 

Nem találkoztam vele                Lapozz a 226-ra.

A neve Dwithian                       Lapozz a 212-re.

A neve Wodeman                     Lapozz a 166-ra.

 

199.

Amikor körülnézel, hogy megbizonyosodj róla, vajon nem volt-e társa, aki a halálát megbosszulná, egy zöld- ruhás alak jelenik meg a tisztás közepén, mintha csak odavarázsolták volna. Egyik kezében tölgyfa bot, a másikban ezüstsarló, a fején fagyöngy koszorú. A botjával koppant egyet és megszólal; - Én a Szent Ligetet őrző Druida vagyok, te pedig megölted a társamat. Hósörényt, akinek a kölykei most árván maradtak. Átkozott legyen a kéz, mely megölte őt! - Érzed, amint kardforgató kezeden remegés fut végig - reszket, mint a nyárfalevél. Vesztesz 1 ÜGYESSÉG pontot a Druida átka miatt. Ha megtámadod a Druidát, hogy ezzel arra kényszerítsd, hogy oldozza fel az átkot - lapozz a 177- re. Ha inkább nem kockáztatsz és elmész a tisztásról - lapozz a 159-re.

 


200.

Harc közben a réztigris amulett a földre hullik. Most, hogy már nem viseled, rájössz, hogy meg volt átkozva és ezért kötöttél bele a csaposba. Nem is próbálod meg fölvenni. A gyilkos megadja magát. Most már bizonyos tisztelettel és csodálattal néznek rád. A csapos igyekszik, hogyne csináljon túl nagy ügyet a dologból, és így szól: - Igazán nagy harcos vagy, még Tyucsev is emberére akadna benned! - Elmond neked egy történetet Heimdolról, a Hatalmasról. Szavaiból úgy veszed ki, Heimdol volt az egyik legerősebb és legkellemetlenebb alak, aki valaha is sört vedelt a Vörös Sárkányban. Egy napon jött egy Tyucsev nevű idegen, és elfogadta a kihívását egy szkandermérkőzésre. Heimdol életében először veszített. Dúlt-fúlt és szörnyű bosszút esküdött. Néhány nap múlva Tyucsev visszatért, szándékosan belekötött Heimdolba és két barátjába. A harc elkerülhetetlen volt. Tyucsev mindannyiukat megölte és monogramját Heimdol homlokába karcolta. - Anarchilban, az őrült káosz Istenében hisz. Azóta senki sem mert kikezdeni vele, pedig ide csupa tolvaj és gyilkos jár. - Ha meg akarod kérdezni, hol van a Tolvajok Klánja - lapozz a 236-ra. Ha inkább a gyilkosok segítségét kéred egy megoldásra váró ügyben - lapozz a 246-ra.