Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A haláltalizmán 201-250

 201.

- Hát, ez nagy kár - szól Poloniusz, és a verem túlsó oldala felé indul. Hatalmas dörrenéssel rácsok emelkednek közéd és a két tudós közé. Legnagyobb rémületedre látod, amint a rács, amely eddig elválasztott a rettenetes teremtménytől, a földbe süllyed. Az óriási fenevad megindul feléd,


hogy felfaljon. Meg kell küzdened vele! A tudósok viasztáblákat vesznek elő és jegyzeteket készítenek.

 

Szörnyszülött       ÜGYESSÉG 8     ÉLETERŐ 12

 

Bármikor segítséget kérhetsz. Ha kérsz, jegyezd meg ennek a lépésnek a számát és lapozz a 158-ra. Hanem kérsz segítséget és győzöl, lapozz a 176-ra.

 

 

202.

Az őr behív a templomba. Ahogy belépsz, majdnem belebotlasz Hawkanába, a magas, hollófekete hajú Főpapnőbe. - Ki ez? - kérdi. Az őr elmondja, hogy titkos küldöncnek adtad ki magad, de nem mondtad meg a jelszót. - Ez az ember nem küldönc! - szól Hawkana. - Halj meg, szentségtörő! Átkozod a balszerencsédet, hogy rögtön Hawkanába botlottál, majd megfordulsz és futni kezdesz. Hawkana varázsigéket sikolt, megidézve ezzel Istennőjének hatalmát. Fell-Kyrinla erejével egy tűzoszlopot zúdít rád. Hamuvá égsz. Lapozz a 109-re.

 


203.

Mikor a völgy aljára érsz, kis tavacskát találsz, amelybe egy forrás vize ömlik. A hosszú út után igencsak megszomjaztál. Odamész a tóhoz, amely fölé egy göcsörtös, öreg fűz ágai hajolnak. Szinte azonnal furcsa álmosság vesz rajtad erőt, szédülsz, mindjárt a vízbe esel. Tedd próbára a SZERENCSÉDET! Ha SZERENCSÉD van - lapozz a 36-ra. Ha nincs SZERENCSÉD - lapozz a 319-re.

 

 

204.

Éppen eléred az ajtót, amikor hatalmas reccsenést és vízzubogást hallasz a hátad mögött. Egy kőtábla ereszkedik lassan a szoba ajtaja elé, ahonnan éppen kiléptél. Hirtelen nagy dörrenéssel a földre zuhansz, még mielőtt a szobát elöntő víz kifolyhatna a folyosóra. Most már csak előre mehetsz. Lapozz a 120-ra.

 

205.

Már éppen kinyitnád az ajtót, amikor egy kattanást hallasz és valami megüti a hátadat. Lepillantasz: egy szigony véres hegye áll ki a hasadból. Kezeddel görcsösen markolod a tátongó sebet. Nem szenvedsz sokáig, a halál hamar utolér. Lapozz a 109-re.

 


206.

Kardod markolatával tarkón vágod az öreg templomszolgát. Némán rogy a földre. Megkötöződ. - Szép munka - szól Lord Min, egy apró termetű, fürge fiatalember. - Majd én végzek vele. - Tőrrel a kezében az öreghez lép. Ha megállítod - lapon a 251-re. Ha hagyod, hogy megölje az öreget - lapozz a 239-re.

 

207.

A szurkos fáklyák lobogó lánggal égnek. A Kísértet megzabolázza a lovát előtted. Félelmetes látvány, de te kihívóan nézel üres fekete arcába. Sziszeg a tehetetlenségtől, ahogy megszólal ősöreg, rekedtes hangján: - A halál majd elveszi azt, ami az övé, és te is csak olyan leszel, mint mi. Mert erőnk teljében visszatérünk - mi, a Halál eszközei! - Rémálomszerű lován megfordul és belevész az éj sötétjébe. Megzavarta a pihenésedet, ezért csak 1 ÉLETERŐ pontot kapsz vissza. Lapozz a 154-re.

 

208.

A léptek egyre közelednek és a fejed fölött, a levegőben megszólal egy hang; - Én egy halott lelke vagyok, és mi megszámlálhatatlanul sokan vagyunk. - Hirtelen szörnyű ütés taszít hátra. Vesztesz 2 ÉLETERŐ pontot! Meg kell küzdened a Láthatatlan Támadóval. Vakon csapkodsz, abban bízva, hogy döféseid sebet ejtenek rajta.

 

Láthatatlan Támadó   ÜGYESSÉG 9   ÉLETERŐ 8

 

Ha legyőzted, lapozz a 250-re.

 209.

A Sebhelyes végigmér, azután megszólal: - Rendben van, előkerítem a Klánfőnököt. Majd meglátjuk, van-e mondanivalója a számodra, - Kellemetlen csend nehezedik a társaságra, míg a Sebhelyes vissza nem tér egy másik emberrel. - Ez itt Vagrant, a Tolvajok Klánfőnöke. - Vagrant jó megjelenésű, középkorú férfi. Hermelinmellényt visel. Megpödri a bajszát, és megkérdezi, mi járatban vagy. Mit mondasz neki?

 

Segítség kell, hogy ellopj

valamit?                                     Lapozz a 315-re.

El akarod lopni a

Haláltalizmánt?                           Lapozz a 276-ra.

Azt mondod, hogy egy halom felbecsülhetetlen

értékű ékszerhez juttatod őket?   Lapozz a 291-re.

 

210.

Hangos és tömören megfogalmazott kérésed inkább követelésnek hangzik, de azért az egyikük elmondja, hogy a bejárat egy csatornanyílás, amely a Kereskedő soron található és a csatornába vezet. Mogorván közlöd velük, hogy találkozzatok ott holnap délben. Úgy döntesz, hogy rögtön el is mész, még mielőtt valaki másba is belekötsz. Ahogy az ajtó felé indulsz, a helyiségben sötétebb lesz; két ember jön lefelé a lépcsőn. Az elsőnek le kell hajolnia, hogy be ne verje a fejét. Magas, vézna testét fekete köpeny borítja, amely még sötétebbé teszi körülötte a félhomályt. Az egyetlen színfolt rajta szalmaszőke, göndör haja. A második egy csinos, fiatal nő, aki különös vértezetet visel. - Tyucsev, Kasszandra! Isten hozott benneteket! - kiáltja a csapos alázatosan. Várnak, hogy félreállj


az útból. - Takarodj az utamból, Ork fattya! - mondod, mielőtt még meggondolhatnád. Egy pillanat alatt rádöbbensz, hogy a réztigris amulett meg volt átkozva. Tyucsev elmosolyodik. Két oldalról közrefognak és kardot rántanak. Egyszerre sújtanak le egy párduc gyorsaságával és méltóságával. Tyucsev kardja akkora, mint te magad, de csak lazán, fél kézzel fogja. Kasszandráé hideg fénnyel világít. Amikor eltalál, minden alkalommal 3 ÉLETERŐ pontot vonj le magadtól!

 

                        ÜGYESSÉG                 ÉLETERŐ

Tyucsev                       10                                12

Kasszandra                    9                                10

 

Ha Kasszandra ÉLETEREJÉT 4-re vagy az alá csökkented, akkor hátratántorodik és Tyucsev a helyére lép, hogy fedezze. Ha Tyucsev ÉLETEREJE 4-re vagy az alá csökken, lapozz a 355-re.

 

211.

- Ez valóban komoly dolog - szólal meg a Sárkány. - A Talizmánnak át kell jutnia a kapun. De el kell mondanom valamit: én nem léphetek át a kapun, túl szűk az én terjedelmes testemnek. Te átléphetsz, de csakis akkor, ha minden fémtárgyat itthagysz. Az istenek erős varázst bocsátottak a kapura, hogy ne lehessen fegyvert átvinni egyik oldalról a másikra. Én átengedlek, de saját érdekedben úgy kell cselekedned, ahogy tanácsoltam. - Ha leteszed a fegyvereidet, mielőtt átlépsz - lapozz a 190-re. Ha megkérdezed, hogy miért néz bolondnak - lapozz a 178-ra.

 


212.

- Értem - mondja röviden, megfordul és elmegy. Hamarosan szem elől téveszted a tömegben. Vállat vonsz és továbbmész. Lapozz a 130-ra.

 

213.

Visszarohansz a szobába, ahol a tetőablak volt, de semmit sem találsz. A kötél eltűnt, az ablak bezárva. Léptek zaját hallod közeledni, valaki felfelé jön a lépcsőn. Kétségbeesetten nézel körül, de sehol sem látsz búvóhelyet. Tíz harcosnő ront be a szobába. Hősiesen harcolsz, de nem bírsz a túlerővel. Hamarosan felülkerekednek és megölnek. Lapozz a 109-re.

 

214.

Ahogy közeledsz az Elfekhez, egyikük különös mozdulatokat tesz. Rémülten döbbensz rá, hogy varázsol. Álmos bénaság keríti hatalmába a végtagjaidat. Mozdulni sem tudsz. Gonoszul nevetve kezed-lábad megkötözik. Elhurcolnak a Hasadékba, és soha többé nem látod meg újra a napvilágot.

 

215.

Túl késő. A süllyedő kő csapdába ejt, és a bordáid, mint a harmonika, egymásba csúsznak. Lapozz a 43-ra.


216.

A fiú a Tanulás Céheihez vezet. Átvágtok egy kerengőn, amely magas fűvel benőtt, pipacsokkal tarkított udvart zár körül és egy hatalmas, kátránnyal bevont és üvegből épült melegházhoz értek. Két tudós jön eléd, hagyományos halványkék köntösben, hogy üdvözöljön. Az egyik sovány és kopasz, a másik pufók, orrán csíptetős okulárét visel. Szemmel láthatóan örülnek, hogy eljöttél. Bemutatkoznak: a nevük Poloniusz és Moreau. A kövérebbik, Poloniusz megkér, hogy fáradj be, ha húszpercnyi munkával húsz aranyat akarsz keresni. Ha bemész velük a melegházba - lapozz a 182- re. Ha udvariasan elutasítod az ajánlatukat és visszamész a Tudós házába - lapozz a 273-ra.

 

217.

Az öreg mögé osonsz, aki ott csoszog a folyosón. Ha megpróbálod leütni kardod markolatával - lapozz a 206-ra. Ha leszúrod - lapozz a 194-re.

 

218.

Gyorsan elhagyod a tisztást. Szerencsére csak a kölykeit védte. A tisztást megkerülve továbbmész az erdőn keresztül a dombok felé. Lapozz a 159-re.

 

219.

Ahogy rohansz a sötétben, a Talizmán egyre nehezebb lesz, lefelé húz. Nem bírod tartania távolságot az üldöződ előtt. Egy lángoló pata leterít. Veszítesz 2 ÉLETERŐ pontot! Ha még életben vagy, meg kell küzdened a szörnyű Kísértettel. Valahányszor eltalál, fagyos hideget és zsibbadást


érzel, mert elszívja az életerődet. Amikor megüt, mindig vesztesz 1 ÜGYESSÉG pontot is.

 

Kísértet                        ÜGYESSÉG 9      ÉLETERŐ 10

 

Ha legyőzted, lapozz a 174-re.

 

220.

- Hazudsz! - sziszegi és beléd mártja a kardját, mielőtt megmozdulhatnál. A sebből dermesztő zsibbadás terjed szét a testedben, úgy érzed, mintha életerődet szívná el. Vesztesz 1 ÜGYESSÉG S 2 ÉLETERŐ pontot! Most meg kell küzdened a Halál Követével. Valahányszor eltalál, 1 ÜGYESSÉG pontot is vesztesz az ÉLETERŐ pont veszteség mellett.

 

Halál Követe        ÜGYESSÉG 8     ÉLETERŐ 6

 

Ha legyőzted, lapozz a 254-re.

 

221.

Észreveszed az egyik harcosnőt, akiről tudod, hogy Fell-Kyrinla követője. Azt reméled, hogy a templomba igyekszik, ezért a nyomába eredsz és távolról követed. Végül egy nagy, fehér kőépület elé érsz, amelyet szürke oszlopok szegélyeznek. Lépcsők vezetnek a bejárathoz, ahol két oszlop között egy őr áll. Mit teszel?

 

Megtámadod az őrt?                Lapozz a 234-re.

Azt mondod, hogy fontos üzenetet hoztál a

Főpapnőnek?               Lapozz a 202-re.

Föladod és elmész a Vörös Sárkány

Fogadóba?                              Lapozz a 24-re.

 222.

- Hogy mered megszentségteleníteni a templomot? Hogy mersz megzavarni, mikor épp az Istennővel tárgyalok? - mondja fojtott hangon, a dühtől elfehéredve. - Felajánlom a lelkedet az istennőnek! - Az égnek emeli karját, majd lesújt. A bolthajtásos mennyezetből lángoszlop csap le. Dobj egy kockával! Ha 1-4-ig dobsz - lapozz a 105-re. Ha 5-öt vagy 6-ot dobsz, lapozz a 132-re.

 

 

223.

Úgy látod, érdekli őket a dolog, meghívnak egy sörre. Elfogadod, de nem iszol. Közlöd velük, ha segítenek, nagy üzletet csinálhatnak. Megegyeztek, hogy holnap délben találkoztok a Tolvajok Klánjában, ahova az álcázott szenesvermen át juthatsz be a Gyertyánfa utcából. Csevegni kezdtek, amikor két Új vendég lép a borospincébe. - Á, Tyucsev, Kasszandra! - szólal meg a csapos alázatosan. A tolvajok, akik eddig az asztalnál ültek, most egy másik asztalhoz húzódnak. Az első idegen egy magas, vézna férfi, akinek a testét fekete köpeny borítja, amely még sötétebbé teszi körülötte a félhomályt. Az egyetlen színfolt rajta szalmaszőke, göndör haja. A második egy csinos, fiatal nő, aki különös vértezetet visel. A férfi, aki a

Tyucsev névre hallgat, a söntéspulthoz lép, de a Kasszandra nevű nő az asztalodhoz telepszik és egyszerűen keresztülnéz rajtad. - Keress magadnak egy másik asztalt, ráncos banya! - mondod gondolkodás nélkül. Hirtelen rádöbbensz, hogy a réztigris amulett biztosan meg van átkozva. Kasszandra arcul köp és egy párduc gyorsaságával és méltóságával kardot ránt. Pengéje hidegen csillog, az élét dér lepi. Valahányszor eltalál, 3 ÉLETERŐ pontot vesztesz, mert a dermesztő hideg marja a sebedet. Tyucsev vigyorogva figyel.

 

Kasszandra       ÜGYESSÉG 9       ÉLETERŐ 10

 

Ha Kasszandra ÉLETEREJÉT 4-re vagy az alá csökkentetted, lapozz a 342-re.

 

224.

Rájössz, hogy az egész csak azért van, hogy téged próbára tegyenek és az a nyílvessző, amit az egyik nő lőtt ki, ártalmatlanul csapódik egy fába. Most már elhiszik, hogy tényleg süketnéma vagy. Egész délután lovagoltok a néptelen szürke ingoványon. Elöl egy város magas falait látod. Az őrök tisztelegnek, amikor a hatalmas boltíves városkapuhoz értek. A kapitány int, hogy szállj le a lóról, és beküld Szürkecéhekbe. Hálás vagy, hogy elhoztak, búcsút intesz nekik, és elindulsz kideríteni, van-e visszaút a Földre. Lapozz á 296-ra.

 


225.

A tűzgolyó felrobban melletted. A kínzó fájdalom és az égett hús szaga rádöbbent, hogy ez valódi volt. Vesztesz 6 ÉLETERŐ pontot! Ha még élsz, hallod, amint Thaum gonoszul felnevet, míg Tyucsev támadásra lendül. Lapozz a 265-re.

 

226.

- Ó, rég nem kaptunk már hírt felőlük. Én Mindenek Anyjának, az Élet Forrásának Papnője vagyok. A Druidák a barátaink. Remélem, jól érzed majd magad Szürkecéhekben. Viszontlátásra, idegen. - Továbbmegy, hamarosan szem elől téveszted a tömegben. Te is folytatod az utat a Raktár utcán. Lapozz a 130-ra.

 

227.

A lábad elnehezül, mire két domb között elérsz egy völgyet. Egyre lassabban mész, és nem tudod, meddig bírod még. Hátranézel. Megelégedve látod, hogy az Orkok és az Elfek véres harcban csapnak össze. Az Elfek rövid úton elintézik az Orkokat - különös szikrák pattognak a kezükről, amelyekkel azonnal megölik ellenfeleiket. Rájössz, hogy az előny, amelyre szert tettél, rövid életű, továbbmész hát. Átvágsz a dombon, és egy zöldellő, páfrányokkal teli völgybe érsz. Lapozz a 203-ra.

 


228.

Lerohantok a lépcsőn, de az öreg meglátott. Lapozz a 283-ra.

 

229.

Amint a tudós háza felé mész, az úton egy kisfiú szalad oda hozzád, és megkérdi, nem akarsz-e segíteni egy nagyon okos tudósnak; egy kis pénzt is kereshetsz vele. - Nem fog sokáig tartani - teszi még hozzá a ruhád ujját ráncigálva. Ha megköszönöd, de elutasítod - lapozz a 273-ra. Ha elmész a fiúval - lapozz a 216-ra.

 

230.

Óvatosan mész a fodrozódó tóba, és a kezed nyújtod az öregasszonynak. Hirtelen tajtékot vet a víz, és nyálkás csápok tekerednek a combjaid köré. Az öregasszony hátraszegi a fejét, a mellkasa helyén hatalmas előremeredő szarucsőr nő ki, puffadt testéből hat csáp kanyarog feléd. Meg kell küzdened a Grendellel.

 

Grendel ÜGYESSÉG 8       ÉLETERŐ 9

 

Ha legyőzted, lapozz a 65-re.

 

231.

Ahelyett, hogy azonnal lezuhannál a fennsíkra, az Ölyv mágikus tolla fenntart, így lassan lebegve ereszkedsz lefelé. Tizenhét méterrel lejjebb, a lépcsőn érsz földet. Újra elindulsz, de most már sokkal óvatosabban. Lapozz a 192-re.

 


232.

Kardot rántva előrerohansz, hogy megtámadd.

 

Fehér Nőstényfarkas   ÜGYESSÉG 8  ÉLETERŐ 9

 

Ha legyőzted, lapozz a 199-re.

 

233.

Az alkimista az aranyadért átnyújtja neked a Gyorsaság Gőzeinek fioláját. Ha gyorsítani akarsz, csak be kell lélegezned. Ha maradt még pénzed, kipróbálhatod a többi portékáját is, ha még nem tetted volna.

 

Kéregbőr - 7 arany                    Lapozz a 306-ra.

Szerencse Köve - 10 arany        Lapozz a 266-ra.

Élet Vize - 12 arany                   Lapozz a 360-ra.

 

Ha tovább akarsz menni, lapozz a 28-ra.

 

234.

Amint felrohansz a lépcsőn, az őr megkondít egy rejtett harangot és rád támad. Meg kell küzdened vele.

 

Templom Őre       ÜGYESSÉG 6    ÉLETERŐ 8

 

Ha legyőzted, lapozz a 255-re.

 235.

Amikor végre levegőhöz jutsz, három árnyék jelenik meg előtted az úton. Fölpillantasz, és Tyucsevet meg Kasszandrát látod magad előtt, közöttük pedig egy tintahal-szerű lény lebeg, egyik csápját Kasszandra dereka köré kuksolva. - Újra találkoztunk hát! - szólal meg Tyucsev. - Az ifjú Lord Min elmondta, hogy sikerrel jártál. Gratulálok, nagy szívességet tettél nekünk. Örülhetsz; elmúlt a fejed fölül a veszély! Elvisszük a Talizmánt! - Mogorván előhúzod a kardodat. - Értem - mondja Tyucsev. - Akkor hadd mutassam be Thaumot - folytatja a tintahal-szerű szörnyre mutatva. Az átváltozik az arany fülbevalós, szürke ruhás varázslóvá, aki a virágokat varázsolta a tömegnek. Ő az Illúziók Mestere. Ebben a pillanatban egy Troll jelenik meg a biztonságos ház ajtajában. - Ez itt Harg - szól Thaum. Harg fölemeli hatalmas kalapácsát, készen rá, hogy rád sújtson. Vajon ő valódi, vagy csak Thaum egyik illúziója? Ha megtámadod a Trollt - lapozz a 45-re. Ha hagyod, hogy kalapácsa eltaláljon - lapozz a 141-re.

 

236.

Meghívnak egy italra, amit el is fogadsz. Egyikük elmondja, hogy a Tolvajok Klánjának bejárata egy csatornanyílás, amely a Kereskedő sorról a csatornába vezet. Ott várnak rád holnap délben. Lapozz a 169-re.

 


237.

Amikor az Ingoványi kapuhoz érsz, azt tapasztalod, hogy Hawkana halála óta megkettőzték az őrséget. Rémülten Látod, hogy egy lovas őrjárat közeledik a kapu felé a Kovács utcáról. Csapdába kerültél az őrök és a lovasok között. Mikor kiosonsz a kapun, az egyik harcosnő felismer. A fejedet követelik. Kimenekülsz a pusztába, de a lovasok gyorsabbak és itt nem tudsz elbújni. Szembefordulsz velük. Harcolsz, de túl sokan vannak és bosszút szomjaznak. Nem szenvedsz sokat, mielőtt kileheled a lelkedet. Lapozz a 109-re.

 

238.

Mikor kinyitod az ajtót, elcsúszol a nyálkán. Hirtelen ütés ér hátulról, és egy szigony csapódik az ajtóba. Vesztesz 2 ÉLETERŐ pontot! Ha még életben vagy, hátranézel, és egy csapda kilövőszerkezetét látod. Kinyitod az ajtót, és egy fényűzően berendezett szobába lépsz. A Tolvajok Klánja szemmel láthatóan semmiben sem szenved hiányt. Néhány férfi, akit a Vörös Sárkány Fogadóból ismersz, kanapékon heverészik. Meglepetten ugranak talpra, s a kardjuk után nyúlnak. Ha hátadat a falnak vetve kardot rántasz - lapozz a 242-re. Ha nyugodtan azt mondod, hogy meg vagy híva - lapozz a 252-re.

 

239.

Az öreg halkan felhördül és meghal. Lord Min gonoszul elmosolyodik. Vesztesz 1 SZERENCSE pontot a kegyetlenségedért. Tovább siettek, leszaladtok a lépcsőkön, majd egy nagy, kétszárnyú ajtóhoz értek. Őr áll előtte, de végeztek vele, mielőtt egy szót szólhatna. A Belső Szentélyben egy


hollófekete hajú nő imádkozik az oltárnál, amelyen ott fekszik a Haláltalizmán. Az oltár mögött az istennő nagyméretű márványszobra áll, a szobor testét páncéling bontja, gyönyörű arcán gőg és kegyetlenség tükröződik. A magas nő feláll és felétek fordul. - A Pokolba is! Ez Hawkana, a Főpapnő! - suttogja Jemmy, a Patkány. - Már itt sem vagyok! - Körülnézel, de a tolvajok mind eltűntek. Mielőtt követhetnéd őket, Hawkana egy röpke varázslattal bezárja az ajtót. Lapozz a 222-re.

 

240.

Lehajolsz. Hallod, amint a nyíl egy közeli fába csapódik. - Nocsak! - szólal meg a kapitány. - Hirtelen visszanyertük a hallásunkat, mi? Igazán csodás gyógyulás! - Egy parancsszót rikolt, erre Elvira megfordul a nyeregben és a földre lök. Rád ugrik, a lelket is kiszorítja belőled. A kezeidet hátra kötik, a kardodat elveszik. Mostantól a tőröddel kell harcolnod. Vesztesz 2 ÜGYESSÉG pontot! Ha szert teszel egy másik kardra, visszakapod a pontjaidat. Lapozz a 257-re.

 

241.

A Sebhelyes sötét sikátorok útvesztőjén át egy épülethez visz, amely Jemmy, a Patkány szerint biztonságos ház. Felmásztok a tetőre és házról házra folytatjátok utatokat. Nemsokára egy magas épület tetejére értek, amely Fell-Kyrinla templomának a szomszédságában áll. Véresszívű, ez a csöndes, nehézkes fickó, leveszi a kötelet és a mászóhorgot a válláról. Könnyedén a templom egyik oszlopára hajítja. Az innenső végét egy kéményhez erősíti, és nyugodtan átsétál a feszes


kötélen. Lajhármászásban követitek és csatlakoztok hozzá a templom tetején. Jemmy, a Patkány, akinek az ujjai póklábhoz hasonlítanak, talál egy világítóablakot. Nevéhez hűen szétfeszíti a rácsokat és kinyitja a zárat. Benyúl, leszerel egy csapdát, amelyen mérgezett tű volt. Csak csodálni tudod, milyen ügyesek az ujjai. Leeresztenek egy kötelet, és mindnyájan lemásztok egy lépcső tetejére. A lépcsőfordulóban, az ajtónál egy öreg szolgát pillantasz meg, amint éppen távozik. A többiek nem vették észre. Ha elhallgattatod, mert hátba meglátott benneteket - lapon a 217-re. Ha figyelemre sem méltatod, remélve, hogy nem látott meg - lapozz a 228-ra.

 

 

242.

Feléd indulnak. Az egyik íjpuskát vesz elő és lő. Lebuksz előle, de a lábadra célzott, a nyílvessző a combodba fúródik, s az oldaladra dőlsz. Úgy érzed, mintha lángolna a véred. A nyílvessző mérgezett volt. Hamarosan meghalsz. Lapozz a 109-re.

 


243.

Továbbmész a Raktár utcán, aztán ráfordulsz a Könyves sétány nevű fasorra. Két hatalmas, szürke kőépület áll az út két oldalán. Egy csoport kék tógás fiatalember megy be a szemközti házba. Egy ősz öregember vezeti őket, aki halványkék köntöst visel. A közelebbi épületen zászló leng, rajta könyvek és papírtekercsek rajza. Ez csak a könyvtár lehet. Ha megnézed, milyen információt találhatsz a könyvtárban - lapozz a 346-ra. Ha megvizsgálod a másik épületet, hogy kiderítsd, mit csinálnak ott a fiatalok - lapozz a 279-re.

 

 

244.

A tűzgolyó mögötted robban fel, de izzó fájdalom csap a hátadba, és orrodat megüti az elszenesedő ruha szaga. Vesztesz 3 ÉLETERŐ pontot! Ha még életben vagy, Tyucsevre támadsz. Lapozz a 265-re.

 


245.

Már éppen belépnél a kopár, tető nélküli szobába, mikor a korhadt lépcső megreccsen, és elárulja jelenlétedet. A tolvajok rájönnek, hogy valaki kihallgatta őket. Az egyik a tetőkön át elmenekül, a másik két barna nadrágos gonosztevő feléd indul, hogy megtámadjon. Két oldalról közelítenek, de miután felugrottál az utolsó lépcsőfokra, csak egyesével tudnak rád támadni. Egymás után kell megküzdened velük.

 

 

                        ÜGYESSÉG                 ÉLETERŐ

Első Tolvaj                   6                                  7

Második Tolvaj             7                                  6

 

Ha legyőzted őket, lapozz a 329-re.

 


246.

Érdekli őket a dolog, és meghívnak egy sörre. Elfogadod, de nem iszol. Közlöd velük, ha segítenek, nagy üzletet csinálhatnak. Megegyeztek, hogy holnap délben találkoztok a Tolvajok Klánjában, amit az álcázott szenesvermen keresztül érhetsz el a Gyertyánfa utcáról. Beszélgetni kezdesz velük. Lapozz a 169-re.

 

247.

A lány csodálkozva vonja fel a szemöldökét. Mind a négyen hitetlenkedve néznek rád. Az aranyruhás a fehér köpenyes Paphoz fordul és megkérdezi: - Igaz ez? - Tudod, hogy a történeted igaz, ezért úgy döntesz, megvárod, míg a Pap varázsol. - Ez az igazság, őszinte szívből beszélt. - A pajzsos lány leereszti az íjpuskáját, és a bejárat felé fordítja. - Most mit tegyünk? - kérdi az aranyba öltözött ember. - A kijáratokat elzárták, és nekem mindössze annyi varázserőm maradt, amennyivel csak egyvalakit juttathatok ki. Ezt a harcost talán az istenek küldték, hogy folytassa küldetésünket. - Érzed a belőlük áradó jóakaratot, ezért csendben vársz, hátha segíthetnél nekik. Lapozz a 100-ra.

 248.

Egy óriási fehér sas ragad a karmai közé. Támadóid hamarosan kis pontokká zsugorodnak lent az utcán. Magasan a háztetők fölé emelkedtek; messze délkeleten egy hegycsúcsot látsz egy fennsík tetején. Egy hangot vélsz hallani: Mindenek Anyja szól hozzád. - Az ott az Égigérő hegy, oda kell eljutnod. A csúcsán találod a kaput, amelyen át majd visszajutsz a saját világodba. - Átvillan az agyadon, hátha a sas elvisz egészen a hegyig, de a Talizmán ólomgolyóként húzza a nyakadat. A sas leszáll a Raktár utca egyik elhagyott sikátorába. Mielőtt köszönetet mondhatnál neki, újra felszáll és már magasan a város fölött repül. Mágikus láncinget viselsz? Ha igen, lapozz a 375-re. Ha nem, lapozz a 258-ra.

 

 

249.

Az Ingoványi kapuhoz sietsz. Egy csapat harcos őrzi, férfiak és nők vegyesen, mindannyian zöld ruhában. Ők Mindenek Anyjának követői, akiknek Lillantha elmondta, hogy nézel ki. Kiengednek a kapun, kilépsz az éj sötétjébe. Nyersz 1 SZERENCSE pontot, mert kijutottál a városból. Lapozz a 8-ra.

 


250.

A nehéz nap után kimerülten megállsz, hogy kifújd magad. A láthatatlan ellenfél támadása készületlenül ért. Körülnézel és csendben hallgatózol, hátha megint megtámad valaki. Az éj leszálltával hálát adsz, mikor egy üres istállót találsz. Bemész és a szalma közé kuporodsz éjszakára. Lapozz a 91-re.