Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A haláltalizmán 251-300

 251.

Odakapsz és félrelököd a fiatal tolvaj kezét. Elejti a tőrét; az hangos csörömpöléssel legurul a lépcsőn. - Érzelgős bolond! - csattan fel. - Az őrök bizonyára meghallották! - Egy újabb tőrt húz elő a csizmájából. - Siessünk, kevés időnk maradt - mondja a Sebhelyes. - Továbbsiettek. Lapozz a 283-ra.

 

252.

- Ha valóban azt akarnánk, hogy elgyere, megmondtuk volna a biztonságos utat, nem gondolod? - szól az egyik tolvaj, akit felismersz a Vörös Sárkány fogadóból. AZ arcán a fülétől az álláig sebhely húzódik. A tolvajok köréd gyűlnek. - Ilyen fogadtatásban részesítjük az efféléket - folytatja. - Ha a hátadat a falnak vetve kardot rántasz - lapozz a 242-re. Ha leülsz és azt mondod, hogy megölhetnek, de akkor nagy üzlettől esnek el - lapozz a 209-re.

 

253.

A folyó a dombok közt kanyarog. Sokáig gázolsz benne, mert tudod, hogy a Sötét Elfek így majd elvesztik a nyomaidat. Később kimászol a túlsó parton, és folytatod az utat. Lapozz a 331-re.

 


254.

Utolsó csapásod nem ütközik ellenállásba. A csontvázból csak egy kis kupac marad a földön. Minden csendes, csak a szél süvít. Megpihensz és lassan kihevered a megrázkódtatást. Ha veszítettél ÜGYESSÉG pontot, most egy híján mindet visszakapod. Óvatosan mész tovább a Raktár utcán, aztán ráfordulsz a Könyves sétány nevű fasorra. Két hatalmas, szürke kőépület áll az út két oldalán. Egy csoport kék tógás fiatalember megy be a szemközti házba. Egy ősz öregember vezeti őket, aki halványkék köntöst visel. A közelebbi épületen zászló leng, rajta könyvek és papírtekercsek. Ez lehet a könyvtár, gondolod. Ha megnézed, milyen információt találhatsz a könyvtárban - lapozz a 346-ra. Ha megvizsgálod a másik épületet, hogy kiderítsd, mit csinálnak ott a fiatalok - lapozz a 279-re.

 

 

255.

Ahogy a lekaszabolt nő teste vércsíkot húzva maga után lecsúszik a templom lépcsőjén, legnagyobb rémületedre Hawkanát, a hollófekete hajú Főpapnőt pillantod meg. Hawkana varázsigéket sikolt, hogy segítségül hívja Istennőjének hatalmát. Fell-Kyrinla segítségével tűzoszlopot zúdít rád. Porrá égsz. Lapozz a 109-re.

 


256.

Belépsz az erdő zöldellő félhomályába. Kis idő múlva egy tisztásra találsz. Meglepetten torpansz meg a látványtól. Egy nagy fehér Nőstényfarkas szoptatja két kicsinyét. Majdnem akkora, mintegy póniló. Félretolja őket és vicsorogva jön feléd. Mit teszel?

 

Hátrálsz és elmész?                  Lapozz a 218-ra.

Adsz neki egy kis szárított

húst?                                       Lapozz az 52-re.

Megtámadod?                          Lapozz a 232-re.

 

257.

Késő délutánig lovagoltok egy szürke, elhagyatott ingoványon át. Előttetek egy Város védőfalai emelkednek. Az őrök tisztelegnek, amikor a megerősített falba épített bolthajtásos kapuhoz értek. A Kapitány kettéosztja a csapatot; egyik felét hátrahagyja a kapunál őrségben. Hozzád fordul és így szál: - Most elviszünk Hawkanához. Lesz hozzád néhány kérdése. - Ha az első adandó alkalommal elmenekülsz - lapozz a 318-ra. Ha csöndben velük mész, várva, mit hoz a jövő - lapozz a 334-re.

 


258.

A Raktár utca az Ingoványi kapu folytatása. Ha végig- mész a Raktár utcán az Ingoványi kapuhoz - lapozz a 237-re. Ha a Tudós házában vacsoráztál, kérdezd meg, merre van a temető. - Lapozz a 261-re.

 

 

259.

A Gyilkos megadja magát. - Úgy látom, benned emberünkre akadtunk, harcos - mondja a Sebhelyes. A tolvajok bizonyos tisztelettel és csodálattal néznek rád. Ha megkérdezed, merre van a Tolvajok Klánja - lapozz a 236-ra. Ha közlöd velük, hogy van egy elintézetlen ügyed, amelyben segítségre lenne szükséged - lapozz a 246-ra.

 

260.

Továbbmész a folyosón, amelyik újra balra kanyarodik. Mikor befordulsz a sarkon, dübörgő hangot hallasz a szobából, ahonnan éppen kijöttél. Visszaszaladsz és látod, amint a mennyezet lezuhan. Egy csomó hegyes karó áll ki belőle. Egy kőtömb ereszkedik az ajtó elé, végleg elzárva a kijáratot. Hangos csattanással ér földet, aztán minden elcsendesedik. Most már csak előre mehetsz. Lapozz a 120-ra.

 261.

Megállítasz egy tanulót, aki útbaigazít a temető felé. Idegesen futsz végig a Gyászoló soron, amint a városból menekülsz. Mikor a temető közelébe érsz, egy ökrösszekérnek kiesik a kereke, és felborul előtted; szinte teljesen elzárja az utat. A temetőfal és a szekér közti rés felé futsz, de egy borotvált fejű ember elállja az utadat. Buggyos, skarlátvörös, térdig érő nadrágot és ugyanolyan színű kabátot visel, fekete pamutövvel. Homlokára skarlátvörös imádkozó sáskát tetováltak. Nem Úgy nézi ki, mint aki út akar engedni. Mit teszel?

 

Udvariasan megkéred, hogy engedjen

át?                                           Lapozz a 338-ra.

Rászólsz, hogy takarodjon az

utadból?                                  Lapozz a 311-re.

Megtámadod?                          Lapozz a 288-ra.

 

262.

Ahogy kinyitod a könyvet, a sorok megcsillannak és változtatni kezdik a színüket. A Balszerencse könyvét tartod a kezedben, amelynek a betűi baljóslatúan derengenek. Becsapod a könyvet, de már késő. Érzed, amint a gonosz varázslat bosszúja beteljesedik rajtad. Ősi Átok áldozata lettél! Vesztesz 1 SZERENCSE pontot! Undorral hagyod ott a Tanulás Céheit. Lapozz a 186-ra.

 

263.

Lezuhansz és esés közben többször nekicsapódsz a sziklafalnak. Mire leérkezel egy lila kúszónövény mellé, már halott vagy. Lapozz a 43-ra.

 


264.

Mikor leszáll az est, végigmész a Hét Bűn utcáján, egészen a Vörös Sárkány fogadóig. Egy zömök ember jelenik meg az ajtóban, és kiborít egy vödörnyi mocskosvörös fűrészport. - Sajnálom, zárva vagyunk! - morogja és becsapja az ajtót. Mielőtt bármit is tehetnél, észreveszed, hogy valami megbolygatta a fűrészport. Egymás után lábnyomok tűnnek fel benne, s feléd közelednek. Mit teszel?

 

Hangosan felkiáltasz, hogy magadra vond

a figyelmet?                             Lapozz a 297-re.

Felmarkolsz egy csomó sarat és a

lábnyomokra hajítod?               Lapozz a 348-ra.

Megvárod, hogy mi fog

történni?                                  Lapozz a 208-ra.

 

265.

Tyucsev egy macska fürgeségével, hatalmas kardja egyetlen suhintásával hárítja első támadásodat. Kardja majdnem akkora, mint te magad. Fekete köpenye miatt, amely testét borítja, nehéz megmondani, tulajdonképpen hol is van. Kasszandra és Thaum a háttérből elégedetten szemlélnek. Tyucsevvel kell megküzdened!

 

Tyucsev           ÜGYESSÉG 10      ÉLETERŐ 12

 

Az első sikeres támadásod után lapozz a 301-re.

 


266.

Az alkimista az aranyadért cserébe átnyújtja neked a Szerencse Kövét. Amint a kezedbe veszed, érzed az erejét. Nyersz 1 SZERENCSE pontot! Ha még nem próbáltad volna, megveheted a többi portékáját is.

 

Kéregbőr - 7 arany                    Lapozz a 306-ra.

Gyorsaság Gőzei - 10 arany      Lapozz a 233-ra.

Élet Vize - 12 arany                   Lapozz a 360-ra.

 

Ha nem akarsz semmi mást vásárolni, hanem kilépsz az üzletből és folytatod utadat, lapozz a 28-ra.

 

267.

Óvatosan osonsz előre, de a száraz avar itt-ott megzörren a lábad alatt. Szerencsére az alvó Sárkánygyík nem vesz észre. Egy pillanatra ugyan felpattan a szeme, s ettől egy kis egér, mely éppen ott fut át, lelassul és kővé dermed. Gyorsan továbbsietsz, nehogy te is ugyanígy végezd. Lapozz a 270-re.

 

268.

Késő délutánig lovagoltok egy kietlen szürke ingoványon át. Előttetek egy város védőfalai emelkednek. Az őrök tisztelegnek, amikor a megerősített falba épített, boltíves kapuhoz értek. A Kapitány szól, hogy szállj le a lóról, és utadra küld. Lapozz a 296-ra.

 


269.

Lábujjhegyen lopakodsz előre. Fölemelsz három levedlett sárkánypikkelyt. Mindegyik akkora, mint egy felnőtt ember alkarja. Óvatosan kiosonsz a barlangból, és továbbmászol föl a hegyre. Lapozz a 310-re.

 

 

270.

Az ösvény két domb között kanyarog, míg végül egy nyirkos, mohos völgybe torkollik. Az alján a harmat már algás pocsolyává gyűlt össze egy vadgesztenyefa tövében. Halk sírásra leszel figyelmes. Egy öregasszonyt pillantasz meg a tó közepén, nyakig a vízben. Csapzott haja a tó zöld habjától lucskos. - Segítség, megfulladok! Belegabalyodtam a hínárokba - esedezik meghatóan. Ha segítesz neki - lapozz a 230-ra. Ha nem törődsz vele és továbbsietsz - lapozz a 65-re.

 


271.

Támadásod meglepetésként éri, hatalmas csapást mérsz rá. Felszisszen a dühtől és fájdalomtól, s feléd indul hosszú, hegyes kardjával. Meg kell küzdened a Halál Követével. Valahányszor eltalál, a megszokott ÉLETERŐ veszteségen kívül vonj le 1 ÜGYESSÉG pontot is.

 

Halál Követe     ÜGYESSÉG 8      ÉLETERŐ 4

 

Ha legyőzted, lapozz a 254-re.

 

272.

- Hát akkor meg honnan tudnánk? - kérdezi a Sebhelyes. - A többiek felröhögnek és hátat fordítanak neked. Ha visszamész a csaposhoz és megkérdezed, hogyan lehet eljutni a Tolvajok Klánjába - lapozz a 295-re. Ha inkább megkocogtatod a Sebhelyes vállát, és azt mondod: - Ugyan, nem árulom el senkinek - lapozz a 167-re.

 

 

273.

A Tudós házának kapujához érsz. Bekopogsz. Néhány perc elteltével egy szolgáló nyit ajtót. Elmondod neki, hogy a Tudóshoz jöttél látogatóba. A szolgáló kéri, hogy mutasd fel a jelképet. - Van nálad ilyen? Ha van - lapozz a 6-ra. Ha nincs - lapozz a 131-re.

 274.

Kerülgeted a mohos sírhantokat és fejfákat. Mikor közelebb érsz a fényhez, az megremeg és a sötétben lebegve elindul feléd. Teljesen elbűvölt. Megigézve követed a lidércfényt egy szürke sírhanthoz, ahol egy összeaszott emberi kéz nyúl ki a földből és megragadja a bokádat. Rácsapsz, de ekkor egy újabb foszladozó kéz fog meg. A Pokoli Ghoul csikorgó zajjal emelkedik ki a sírjából. Több zombi is felkel körülötted nyughelyéről. A rettegés erőt ad, és kiszabadítod magad a zombik kísérteties gyűrűjéből, de a Ghoul rád támad! Meg kell küzdened vele!

 

Ghoul               ÜGYESSÉG 7      ÉLETERŐ 8

 

Ha öt Forduló után legyőzöd a Ghoult - lapozz a 343-ra. Ha öt Forduló után még mindig él - lapozz a 298-ra.

 

 

275.

- Hogy mered az Egek Urát fenyegetni, alantas halandó? - bömböli. Mielőtt válaszolhatnál, számodra ismeretlen nyelven egy különös szót mormol. Hirtelen erős szél kerekedik, szinte ledönt a lábadról. Tedd próbára a SZERENCSÉDET! Ha SZERENCSÉD van - lapozz a 93-ra. Ha nincs SZERENCSÉD - lapozz a 112-re.

 


276.

A néma csendet Vagrant hangja töri meg. - Ez valóban felbecsülhetetlen érték. - Hirtelen elhatározással parancsokat ad ki. - Expedíciót indítunk, mielőtt még máshová vinnék a Talizmánt! Ma vásár van - jó az időzítés. Sebhelyes, Patkány Jemmy, Lord Min és Véresszívű! Ti kíséritek el a barátunkat! - Néhány órával később, miután befejezték az előkészületeket, elindultok. Mikor kilépsz, egy vérrel festett falfirkát veszel észre: Tolvajok közt nincs becsület! Megfogadod, hogy résen leszel. Lapozz a 241-re.

 

277.

Egy kisebb kő eltalál és lesodor a keskeny lépcsőről. Vesztesz 2 ÉLETERŐ pontot! Ha még élsz és nálad van az Ölyv tolla - lapozz a 231-re. Ha nincs nálad a toll - lapozz a 263-ra.

 

278.

Belépsz az ékszerészhez. Különös módon úgy látod, nincs itt semmi értékes dolog. Az ékszerész apró, monoklis ember, éppen a pult mögötti páncélszekrényt zárja be. A ZÁRVA tábláért nyúl, de mielőtt megszólalhatnál, a három tolvaj, akiket kihallgattál, kardot rántva beront az üzletbe. Ha a tolvajokhoz állsz és elfogod az ékszerészt - lapozz a 309-re. Ha az ékszerész segítségére sietsz és megtámadod a tolvajokat - lapozz a 286-ra.

 

279.

Besurransz a hatalmas épületbe és óvatosan végigosonsz az üres folyosón. Egy olvasószobát találsz és úgy döntesz, belenézel néhány tekercsbe. Az egyikből megtudod, hogy a harcosnők, akik


a városba hoztak, Fell-Kyrinla követői. Egy másik a varázslás különböző módozatait és azok űzőit nevezi meg: ezek varázslók, halottidézők, mágusok, sámánok, boszorkányok, csodatévők, illuzionisták, démonidézők, jósok és mások. A halottidézők varázslatai érdekelnek, mert ők azok, akik hatalomvágyukban emberáldozatot mutatnak be, és hasonló elmondhatatlan szörnyűségeket tesznek. Észreveszel az asztalon egy piros, tarka szalagokkal átkötött könyvet. Hívogatóan fekszik előtted. Ha kinyitod a könyvet - lapozz a 262-re. Ha kimész, mielőtt felfedeznének - lapozz a 186-ra.

 

280.

Bemutatkozol a Gonosztevők vegyes társaságának. Nem válaszolnak. Nem tágítasz, közlöd velük, hogy csak néhány percre zavarnád őket. Egyikük, akinek az arcán a fülétől az álláig sebhely húzódik, mereven rád bámul és érdes hangon megszólal: - Mi itt nem sokat törődünk a törvénnyel, hát úgy vigyázz! Lehet, hogy meghalsz, mielőtt észrevennéd, hogy megmozdultunk. - Mit teszel?

 

Megkérdezed, hogyan juthatsz el a

Tolvajok Klánjába?                   Lapozz a 145-re.

Azt mondod, van egy elintézetlen ügyed és némi

segítségre lenne szükséged?    Lapozz a 246-ra.

Bátran azt feleled, hogy nem félsz a

fenyegetéseiktől?                     Lapozz a 167-re.

 


281.

A Sebhelyes felnevet. Leveszik a kezüket a tőreikről, S egy fiatalember lép elő a hátad mögül és leül. - Hát persze, hogy tolvajok vagyunk - mondja. - Mi más lenne a Vörös Sárkány, ha nem tolvajtanya? - Meghívnak egy halra, amit elfogadsz. Egyikük elmondja, hogy a Tolvajok Klánjának bejárata egy csatornanyílás, amely a Kereskedő sor közelében a csatornába vezet. Megkérdezed, nem lehetne-e most rögtön odamenni, de nemet mondanak, így hát megegyeztek, hogy holnap délben Ott találkoztok. Beszédbe elegyedsz velük. Lapozz a 169-re.

 

282.

Felvánszorogsz a legközelebbi domb tetejére. Csupán néhány perced van, hogy kifújd magad, mert az Orkok máris rád támadnak. Szerencsére fegyelmezetlen bandával állsz szemben, csak egyesével támadnak. Sorban kell megküzdened az első hárommal. A harmadik, szemmel láthatóan a vezérük, hatalmas, behemót állat. Görbe, sárgás agyarai vannak, kezében recés élű handzsárt tart.

 

                        ÜGYESSÉG                 ÉLETERŐ

Első Ork                       5                                  6

Második Ork                 5                                  4

Ork Vezér                     7                                  7

 

Ha legyőzted őket, lapozz a 111-re.

 

283.

Halkan osontok végig a fordulón a lefelé vezető lépcsők felé, mikor hirtelen harangzúgás töri meg a


csendet. - A riadó - morogja a Sebhelyes. - Megdermedsz. Hátrapillantasz és megdöbbensz, mert nem látod a tolvajokat, akikről azt hitted, hogy mögötted állnak. Csak árnyakat látsz. Egyedül vagy. Ha visszamész, hogy megkeresd a tolvajokat - lapozz a 213-ra. Ha lerohansz a lépcsőkön - lapozz a 180-ra.

 

284.

Semmi sem történik. Lapozz a 292-re.

 

285.

A Sárkány felüvölt fájdalmában, de a hátán lévő vastag pikkelyek valamennyire megvédik, még a Sárkányölővel szemben is. A farkával legyint egyet, a csapása válladon talál el. Vesztesz 2 ÉLETERŐ pontot! Megrettensz, amint a Sárkány hátrafordítja fejét; sárga szemében fájdalom és bosszúvágy tükröződik. - Ezért a gyáva támadásért most meghalsz! - üvölti. Mit teszel?

 

Visszarohansz az alagúton?      Lapozz a 335-re.

Megpróbálod felkapni néhány

pikkelyét?                                Lapozz a 398-ra.

Megpróbálsz felmarkolni valamennyit a

Sárkány kincséből?                  Lapozz a 38-ra.

 286.

Két tolvaj fordul szembe veled, míg a harmadik, egy menyétképű, az ékszerészért indul. Egyszerre kell megküzdened a két tolvajjal.

 

                        ÜGYESSÉG                 ÉLETERŐ

Első Tolvaj                   6                                  7

Második Tolvaj             5                                  6

 

Ha megölted az egyiket, lapozz a 299-re.

 

287.

Egyre nehezebben jutsz előre és a sötétlő égbolt egyáltalán nem vidít fel. A Talizmán minden lépéssel egyre nehezebb, a zuhogó esőben bőrig ázol. Szinte hálát adsz, mikor leszáll az éj, és a páfrányok közé fekhetsz. Sajnos álmodat vad nyerítés zavarja meg. Fölugrasz. Egy szilaj, fekete mén vágtat feléd, szemei lángolnak. Zabláját megfeszítve, izzó hamufelleget lehel. Lovasa egy púpos, torz, sötét szellemalak, akinek a teste anyagtalan. Érzed, mennyire gyűlöl minden élőlényt. Elfutsz előle, remélve, hogy nem tud átvágni a nehéz terepen - lapozz a 219-re. Ha fáklyát gyújtasz és bevárod - lapozz a 207-re.

 


288.

Ez az ember a Skarlátvörös Imádkozó Sáska Rendjének szerzetese, a fegyvertelen harc művésze. Ütései és rúgásai halálosak. Valahányszor megnyer egy Fordulót, dobi egy kockával. Ha 5-öt Vagy 6-ot dobsz, lapozz a 366-ra.

 

A Skarlátvörös Imádkozó

Szerzetes         ÜGYESSÉG 9        ÉLETERŐ 8

 

Ha legyőzted, lapozz a 325-re.

 

289.

Hunyorogva lépsz ki a késő délutáni nap vakító fényébe. Nyersz 1 SZERENCSE pontot, mert meglátogattad és túlélted a Vörös Sárkány Fogadót. Újra a Hét Bűn utcáján állsz. Ha találkoztál a Tudóssal, aki meghívott vacsorára - lapozz a 229-re. Ha nem hívtak meg, vagy nem akarsz elmenni, elindulhatsz nyugatnak a Macskakő sétány nevű mellékutcán - lapozz a 195-re, vagy északnyugat felé végigmehetsz a Kereskedők utcáján - lapozz a 394-re.

 

 

290.

A remegő fáklyafényben elolvasod a háromszög alakú pillérre írt szöveget:


Foglald el a majom helyét.

Balra veszély; a bálvány életre kelhet.

 

A három kőpillér hirtelen eltűnik. Meglepetten lépsz hátra. A szoba továbbra is üres marad, semmi kellemetlen nem történik, ezért úgy döntesz, hogy továbbmész. Lapozz a 339-re.

 

291.

- És hol őrzik ezt a felbecsülhetetlen értékű ékszert? - kérdezi Vagrant. - Ha azt mondod nekik, hogy kövessenek és megmutatod - lapozz a 349-re. Ha azt mondod, hogy Fell-Kyrinla templomában található - lapozz a 333-ra.

 

 

292.

Thaum kezéből élénk színű fénycsóva csap a szemedbe és teljesen elvakít. Kasszandra szíven szúr, míg Tyucsev lecsapja a fejedet a nyakadról. Lapozz a 109-re.

 

293.

Vársz egy ideig, igyekszel ügyet sem vetni az izmaidban egyre növekvő fájdalomra. Semmi sem történik. Úgy döntesz, megkockáztatod, hogy kitörj rejtekedből és átkelj a folyón. Lapozz a 331-re.

 


294.

Erre kardot rántanak és rád támadnak. Lapozz a 368-ra.

 

 

295.

- Én elmondtam, de ez hat aranyadba fog kerülni, egy ezüsttel sem kevesebbe - feleli a csapos. - Ha van ennyi pénzed és fizetsz - lapozz a 323-ra. Ha nincs ennyi pénzed, vagy nem akarsz fizetni - lapozz a 312-re.

 

296.

Az Ingoványi kapu nevű utcán mész be a városba. A világosszürke kőből épült házak többsége igen nagy. Az utcákon hemzsegnek az emberek; vásárlók, fiatal lányok és fiúk, kezükben könyvek és tekercsek. Ha a Raktár utcán, az Ingovány kapu folytatásán mész tovább - lapozz a 357-re. Ha balra fordulsz a Kovács utcára - lapozz a 303-ra.

 


297.

Az emberek rád se hederítve sietnek tovább. A léptek tovább közelednek, és egy tompa, rekedtes hang szólal meg: - Én a holtak lelke vagyok. Megszámlálhatatlanul sokan vagyunk! - Hirtelen szörnyű ütés taszít hátra. Vesztesz 2 ÉLETERŐ pontot! Meg kell küzdened a Láthatatlan Támadóval.

 

Láthatatlan Támadó   ÜGYESSÉG 9  ÉLETERŐ 8

 

Ha legyőzted, lapozz a 250-re.

 

298.

Még javában küzdesz a Ghoullal, amikor látod, hogy a többi Zombi feléd közeledik. Hamarosan bekerítenek. Hideg, halott kezek tömkelege ragad meg. Egy frissen ásott sírba fektetnek. Sikítasz, míg rád lapátolják a földet. Nemsokára már a Halál kopár földjén jársz.

 

299.

Az ékszerész véres, rövid karddal a kezében diadalkiáltással lép hátra, mikor támadója összeesik. Meglep, hogy egy ilyen kis öregember milyen ügyes. Ezt látva, másik ellenfeled eldobja a kardját és kirohan a boltból. Fölveheted a tolvaj kardját. Az ékszerész feléd fordul és megköszöni a segítséget; monoklija a derekánál lóg. Benyúl a pult mögé és átad egy 10 aranyat tartalmazó erszényt meg egy apró, bársony borítású dobozkát. A dobozban egy gyönyörű rubinkő van. - Ne mondja senki, hogy Oliol, az Ékszerész fösvény - szól. - Alig hiszel a szemednek, megköszönöd az ajándékot és továbbmész. Nyersz 1 SZERENCSE pontot! Lapozz a 304-re.

 300.

Amikor továbbmész az úton, s magad mögött hagyod a lakott vidéket, elered az eső, és a poros Út sártengerré változik. Délutánra úgy döntesz, letérsz az útról, és a vadonon keresztül kelet felé haladsz tovább. Egynapos nehéz menetelés után letáborozol éjszakára. Rosszul alszol. Hawkanáról álmodsz, aki halotti köntösét viseli, a sebei még véreznek. A Halál völgyének szélén áll, haja lobog az üvöltő szélben. Hív, hogy kövesd, azután megfordul és lemegy a kopár völgybe. Idegesen ébredsz, úgy érzed, még jobban kimerültél. Vesztesz 2 ÉLETERŐ pontot! Lapozz a 116-ra.