Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A választható kasztok:

 • A harcos főkaszt alkasztjai:
 1. Harcosok: Ezek a harcosok a páncélok és fegyverek használatára szakosodnak. Általában a kardjukat pénzért mások szolgálatába állítják (zsoldosok).
 2. Lovagok: A Lovagok szent harcosok, akik a jó ügyekért harcolnak. Egy Jó Istent szolgálnak, elítélik a helytelen cselekedeteket, és azok gonosz elkövetőit megbüntetik.
 3. Vándorok: A vándorok ez erdei élet és az utazás legjobbjai. A városokon kívül utazókat védelmezik, és Kakhabad földjét járják.
 4. Barbárok: Ezek a vademberek a természethez közel élnek. Kakhabadban az Északi területeken, a Khelab-síkság terméketlen vidékein, és a felvidéken élnek a legtöbben közülük. Félelmetes harcosok.
 5. Vitézek: Ezek a lovagias harcosok egy uralkodót szolgálnak hűségesen. Jeleskednek a tisztességes harcokban és a lovaglásban. Olyan Vitézek ők, akik nem tartoznak Solamnia Lovagjai közé, és nem bírnak szent hatalommal, mint a Lovagok.
 • A varázsló főkaszt alkasztjai:
 1. Ősmágusok Rendjének Varázslói: Ők azok a varázslók, akik Kakhabad három mágusrendjének egyikébe tartoznak. A Fehér Köpenyesek  rend, a Vörös Köpenyesek  egyensúly, míg a Fekete Köpenyesek varázslói a káosz mágiát használják. Az Ősmágusok Rendjei együtt működnek annak érdekében, hogy a Kakhabadban létező mágiaformák feletti irányítást ők gyakorolják.
 2. Renegát Mágusok: Azokat a varázslókat, mágusokat, akik nem csatlakoznak az Ősmágusok Rendjeinek egyikéhez sem, a köznép „Mágusoknak”, az Ősmágusok Rendjeinek varázslói pedig „Renegátoknak” nevezi. A Renegátokat az Ősmágusok Rendjének varázslói üldözik, ha egyiküket elkapják, akkor felszólítják a csatlakozásra valamelyik rendhez, vagy végeznek vele. A Renegátok lehetnek specialista varázslók is.
 3. Papok: A papok az életüket egy isten imádásának és szolgálatának szentelik, legyen az rend, egyensúly vagy káosz Isten. Ők a Mennyek Hírnökei.
 4. Csillagok Szent Rendjeinek Követői: Azok a papok, akik Kakhabad igaz Isteneit imádják – rend, egyensúly vagy káosz -, ezeknek az Isteneknek a Szent Rendjeibe tartoznak. Az Isten varázslatokkal, különleges képességekkel, és befolyásának szféráiból hatalommal ruházza fel az arra érdemeseket. .
 5. Pogány Papok: A pogány papok egy hamis, vagy Kakhabadon nem létező Istent imádnak. Más világról származó druidák is pogányok, mivel semmit sem tudnak Kakhabad természeti Istenéről A pogány papok vándorló bölcsek isteni erő nélkül.
 • A kalandor főkaszt alkasztjai:
 1. Tolvajok: A tolvajok minden csábító célponttól lopnak, bár a barátaikhoz általában hűségesek. Habár némely vidéken a tolvajokat az élet velejárójának tekintik, Kakhabad legtöbb társadalma elítéli, és szigorúan bünteti a tolvajlást. Ha Kakhabadban létezik is a tolvajoknak céhe, akkor az biztosan törvényellenes, és folyamatosan bujkálni kényszerül.
 2. Bárdok: A bárdok vándorló dalnokok, kisebb tolvaj képességekkel megáldva. Történeteket és dalokat gyűjtenek és mondanak, melyek közül mostanában soknak a középpontjában a Dárdaháború áll.
 3. Szélhámosok/Szemfényvesztők: Ezek a kalandorok a szemfényvesztés mesterei, sok mindenben képzettek.
 4. Íjász/Számszeríjász:nevükből is rá lehet jönni hogy mit takar ez a foglalkozás. Másodlagos fegyverük általában a rövidkard, vagy a tőr
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.